Antti Tulonen

Turun valtuustokokousten livelähetykset alkavat tänään

Turun kaupunginvaltuuston suorat videolähetykset alkavat tänään maanantaina 26.8. Videota voi katsoa tuolloin tältä sivulta kello 18 alkaen: http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=460580&nodeid=3906

Videot myös jäävät nettiin taltiointeina.

Olen Lauri Kotajan kanssa käynyt videokuvaamassa valtuuston kokouksia viime vuoden lopusta lähtien kaupungin päätöksenteon seuraamisen helpottamiseksi. Ensimmäisellä kerralla tuli vähän pulmia, sillä emme olleet ilmoittaneet etukäteen tulostamme. Tästäpä sitten nousi kohu, kun valtuuston puheenjohtaja kielsi kokouksen kuvaamisen. Onneksi kyseinen kokous kesti kokonaisuudessaan vain 20 minuuttia. :)

Livelähetysten lähettämisen alkamiseen vaikuttivat varmasti monet asiat, joista kuvauskohu oli yksi. Noin vuoden aikana nettilähetyksistä tehtiin ainakin kolme valtuustoaloitetta, joista viimeisin (ja ainoa kohun jälkeen tehty) oli silloisen varavaltuutetun Jiri Kerosen joulukuussa tekemä aloite. Aihe myös nousi keskustelunaiheeksi aikana, jolloin kunnallisvaalit oli juuri käyty ja uusi valtuusto oli aloittamassa valtuustokauttaan ja miettimässä tulevan kauden toimintatapoja.

Mikähän kaupunki seuraavaksi? :)

 

Vanhoja kokouksia: http://www.youtube.com/channel/UC7JzvdZkNrv4SgvINwyRPLw

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/416899/Turussa+kiista+valtuustossa+maar...

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/448365/Lakimies+Turun+valtuuston+puheen...

http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/uutiset/valtuustokokouksia-voi-seu...

 

-Antti Tulonen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Hyvä nähdä ja kuulla edes hieman päättäjien porinoita asioidemme hoidosta. Vaikka päätöset tehdäänkin kabineteissa, saunoissa ja typerällä puoluekurilla, avoimuus on aina tärkeintä. T: Turkulainen veronmaksaja ;∂ Kiitos!

Toimituksen poiminnat